AA1 Inkasso nõue

Foorumi reeglid
Juristaitab veebi digitaalsesse arhiivi kuuluvad alates 2011. aastast kuni 2023. aasta 15. maini veebi teel esitatud küsimused ja juristide poolt antud vastused. Tähelepanu! Arhiivis ei uuendata ega kaasajastata arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik tutvuda ajakohase teabega.

Isikuandmete töötlemise kohta saate lähemalt lugeda siit.
Vasta

AA1 Inkasso nõue

26 Juun 2019, 15:16

Tere,
Mure järgmine:
Lapse sõbra lolli nalja tõttu, kes pakkus oksjonil ja mille "mina" ka võitsin (arvuti oli kogemata lahti ja osta.ee keskkonnas paroolid automaatsed) sain enese teadmata trahvi 30 eurot. Teada sain sellest alles siis, kui AA1 Inkasso helistas ja raha nõudis. Maksin koheselt OÜ Allepal (osta.ee omanikfirma) kontole trahvi 30 eurot, kuid keeldusin inkassole maksmast, kuna ainsatki meeldetuletust osta.ee keskonnast tulnud ei olnud.
Igale inkasso kirjale kirjutasin ka vastulause, et pole võlaga nõus, kuni rohkem kirju ei tulnud. Viimane oli märtsis 2017.
Nüüd tuli taaskord meil äkki, et olen inkassole võlgu juba 100,42 eur.
Tekib küsimus, et mille eest? Põhivõlga pole, mille alusel nad intresse nõuavad ja viiviseid panevad?
On see õiguspärane? Kirjutasin ka vastulause, et osta.ee ees mul võlgnevused puuduvad.

Re: AA1 Inkasso nõue

29 Juun 2019, 11:46

Tere,

Teie küsimust oleks otstarbekaim lahendada individuaalsel õigusnõustamisel. Foorumi keskkonnas paraku ei ole võimalik kõiki asjaolusid välja selgitada. Soovitan Teil küsida inkassoettevõttelt nõude aluseks olevaid dokumente. Samuti on võimalik, et isegi kui neil on Teie vastu nõue, on see aegunud, ent seda saab siiski kindlaks teha vaid kõiki asjassepuutuvaid dokumente analüüsides.
Soodsaim ja mugavaim on pöörduda individuaalsele õigusnõustamisele OÜ HUGO Eesti Õigusbüroosse, registreerudes eelnevalt veebilehel www.juristaitab.ee

Lugupidamisega

Tiina Mölder
jurist

Vasta